Konsert

Ike Sturm og Frøydis Grorud band m/gjestesolist Mona Julsrud

Lederen for jazzavdelingen ved Saint Peter’s Church på Manhattan, Ike Sturm, møter Frøydis Grorud til samspill i et sjangeroverskridende norsk-amerikansk samarbeid.

Bandet består av markante musikere som er kjent for dynamisk improvisasjon i et varmt, lyrisk landskap, med inspirasjon fra både jazz, klassisk, kirkemusikk og nyere rytmiske sjangre.

Bassisten og komponisten Ike Sturm har spilt med storheter som Bobby McFerrin og Kenny Wheeler, og har en spesiell forkjærlighet for musikk i skjæringspunktet jazz og kirkemusikk. Hans komposisjon ‘Jazz Mass’ fra 2009 ble hyllet av amerikansk jazzpresse, og til daglig leder han jazzavdelingen ved Saint Peter’s Church, som for mange er kjent som selve ‘Jazzkirka’ i New York.

Frøydis Grorud er for mange best kjent som saksofonisten i det originale Beat for Beat’-bandet på NRK TV. Grorud har deltatt på utallige innspillinger og konserter med en rekke av landets fremste artister, og fikk i 2012 strålende kritikker av sin jazzutgivelse ‘Melting Sound’.

Den klassiske sopranen Misty Ann Sturm har vært solist ved flere av de største konserthusene i USA. Hun er imidlertid ikke bundet til en sjanger, og har ofte sunget med jazzband og i forskjellige kirkemusikalske sammenhenger. Misty Ann var solist på prosjektet «Jazz Mass» i 2009.

Helge Nysted har i en årrekke jobbet som pianist og arrangør, og spilt med artister som Siri Nilsen, Ingebjørg Bratland, Hanne Krogh og Inger-Lise Rypdal. Helge er en flittig brukt kapellmester og bandleder, og har komponert messemusikk som har vært brukt ved studentgudstjenester i Slottskapellet i Oslo.

Trommeslageren Thomas Hvale kjennetegnes av sin lyttende og organiske spillestil. Han har i over 20 år spilt med noen av landets fremste improvisasjonsutøvere; deriblant Arve Henriksen, Stian Carstensen og Mats Eilertsen.

Gjestesolist Mona Julsrud har i nesten tre tiår vært en av Norges mest ettertraktede konsertsangere, med et repertoar som spenner fra tidlig barokk til samtidsmusikk. Hun har turnert med noen av verdens mest anerkjente orkestre og dirigenter og vært gjest på festivaler i Norge og i utlandet. De siste årene har Mona begynt å arbeide med fri improvisasjon, basert på metodene til Anne-Liis Poll fra Tallinn. Mona er utdannet ved Norges musikkhøgskole og operaskolen ved Royal College of Music i London, og er i dag ansatt som professor i sang ved Norges musikkhøgskole.